DROP | Decentrale regelgeving

DRP Login

Wat is DRP?

DRP staat voor Decentraal Regelgeving Platform en regelt het publiceren van regelingen / bekendmakingen.

Inloggen met DigiD

Voor deze website moet u inloggen met uw DigiD of DigiD-OP inlogcode.

Inloggen met uw DigiD of DigiD-OP.

Wat is DigiD voor burgers?

DigiD voor burgers is het inlogmechanisme dat beschikbaar is voor alle burgers. DigiD voor burgers is gebaseerd op gebruik van uw BSN (Burgerservicenummer). U kent dit wellicht al van uw belastingaangifte.

DigiD voor burgers kan voor vele overheidsdiensten gebruikt worden. U vraagt DigiD voor burgers aan via www.digid.nl. Daar vindt u ook de instructie. Met alleen een DigiD heeft u echter nog geen toegang tot Kiwi hiervoor geldt een aparte registratieprocedure.

Wat is DigiD-OP?

DigiD-OP is een variant van DigiD voor burgers die speciaal is ingericht voor gebruikers van Kiwi en het Digitaal Loket. DigiD-OP is niet gebaseerd op gebruik van het BSN. DigiD-OP werkt wel met een zelf opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord maar die werken alleen voor Kiwi en het Digitaal Loket. DigiD-OP is, net als DigiD voor burgers, een persoonlijke code die niet uitgeleend mag worden aan collega’s. Mocht een collega uw code gebruiken, dan wordt dat op uw naam geregistreerd.

DigiD-OP is alleen beschikbaar voor gebruikers die volledig geregistreerd zijn in Kiwi en het Digitaal Loket. Als u daarvan een bevestiging hebt ontvangen, kunt u uw DigiD-OP aanvragen. U ontvangt dan verdere instructies voor de aanvraagprocedure.